Reünie – Suzanne Peters

Flaptekst:
Jaren na haar verhuizing van Limburg naar Amsterdam is Kiki haar brugklasleven volledig uit het oog verloren. Een uitnodiging voor een reünie van haar school maakt haar nieuwsgierig. Zouden haar oude vriendinnen haar nog herkennen? En Milo, haar eerste vriendje aan wie ze veel mooie herinneringen heeft? Ondanks praktische bezwaren met haar eigen winkel, besluit ze een uitje te maken naar haar geboorteplaats. Maar is ze voorbereid op wat haar te wachten staat? 

Wat vind ik van het boek?
Kiki woont in Amsterdam en heeft samen met haar beste vriendin een winkeltje opgericht. Als ze een uitnodiging voor een reünie van haar oude school ontvangt, besluit ze op aanraden van haar vriendin een paar dagen vrij te nemen om naar Limburg te gaan. Kiki is nieuwsgierig naar haar oude vriendinnen en haar jeugdliefde Milo, maar wat als niemand haar herkent?

Kiki is een sparkelende vrouw, spontaan en recht voor haar raap. Als ze onderweg is naar de reünie merk je duidelijk dat ze het hoofdstuk Milo nooit helemaal heeft afgesloten. Ik vind het knap dat Kiki in zo weinig hoofdstukken zo’n enorme groei maakt. De dynamiek tussen alle personages zijn realistisch neergezet en geven een duidelijke sfeer aan.

Het is een kort verhaal wat ondere andere gaat over genderidentiteit en acceptatie. Het verhaal is makkelijk te volgen, bevat serieuze onderwerpen maar dan wel op een luchtige manier verteld. Het verhaal gaat ook over vriendschap, liefde en er zit een romantisch randje aan. Dit boek moet je eigenlijk gewoon een keer hebben gelezen.

Auteur: Suzanne Peters
Aantal pagina’s: 61
Uitgeverij: De Boekenvos
ISBN: 9798374075847
Genre: Feelgood

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s