Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout

Als Maagd van het koninkrijk Solis leeft ze alleen: ze mag nooit worden aangeraakt, niemand mag haar gezicht zien, ze mag geen vrienden hebben en ze mag nooit alleen het kasteel verlaten. Poppy wordt continu herinnerd aan haar plicht aan de goden en de hele toekomst van Solis rust op haar schouders.

Dan ontmoet ze Hawke, een wachter die ervoor moet zorgen dat Poppy haar plichten zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. Hij laat haar twijfelen aan alles waar ze ooit zo zeker van was. Maar als een gevallen koninkrijk plotseling opstaat en terug wil nemen waar het recht op denkt te hebben, gaat dat niet zonder geweld. Poppy moet in actie komen, nu haar ooit zo veilige wereld langzaam afbrokkelt

Wat vind ik van het boek?
Poppy is heel erg speciaal en wordt als de enige beschermde maagd van Solis opgevoed. Ze mag tegen niemand praten, niemand aanraken en ook niet worden aangeraakt en mag nooit alleen rondlopen. Poppy heeft de behoefte om te leven maar probeert dit te onderdrukken. Ze slaapt slecht en onrustig waardoor ze er soms opuit trekt om meer te zien van het leven. Als ze de nieuwe wachter Hawke ontmoet staat haar wereld compleet op z’n kop.

Je leest het boek vanuit Poppy’s perspectief. Het wordt heel erg herkenbaar neergezet waardoor je met haar mee gaat voelen. Een leven waarin je bijna niks mag is ondenkbaar en het is dan ook niet meer dan logisch dat Poppy zich tegen de regels probeert te verzet. Maar dit is niet zonder risico of gevolgen. In het begin leer je Poppy kennen als iemand die volgzaam is maar hoe verder je leest hoe beter je Poppy leert kennen.

Tijdens het lezen van het verhaal begreep ik steeds beter waarom ze bepaalde keuzes moest maken en voelde ik enorm met haar mee. Zodra Hawke in beeld komt is het duidelijk dat er een bepaalde spanning tussen hem en Poppy hangt. Als ze Hawke steeds beter leert kennen en erachter komt dat hij niet helemaal is wie hij zegt dat hij is wordt ze verscheurd door twijfel. Geloofd ze in wat ze haar hele leven al kent of vertrouwd ze op iemand die ze nog maar net heeft ontmoet?

Ik zat tijdens het lezen van het verhaal de hele tijd op het puntje van mijn stoel en moest gewoon weten hoe het verhaal verder ging. Ik vloog dan ook door het boek heen en voor ik het wist had ik het al uit. Het verhaal zit vol spannende elementen en het einde van een grote schok. Dit boek gaat over vriendschap, familie en romantiek. De wereld waar het verhaal zich in afspeelt heeft herkenbare stukjes maar is ook voor stukken gecreëerd. Als je nog nooit een Fantasy verhaal hebt gelezen is het gemakkelijk te volgen. Het is ook een echte aanrader voor iedereen die houdt van een romantisch verhaal.

Auteur: Jennifer L. Armentrout
Aantal pagina’s: 544
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548716
Genre: Fantasy
Link naar boek: Uit bloed en As #1

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s