Vamps – Nicole Arend

Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Wat vind ik van het boek?
Als Dillon onverwachts van zijn vader te horen krijgt dat hij naar een eliteschool in de Zwitserse Alpen moet gaan valt dit rauw op zijn dak. De andere leerlingen zijn stuk voor stuk anders dan hij. Ze zijn niet snel uitgeput, bloedmooi en snel. Maar al snel komt hij erachter dat hij toch anders is dan hij al heel zijn leven dacht.

Vanaf het allereerste moment dat ik Vamps voorbij zag komen was ik geïnteresseerd. Ik hou van boeken die gaan over vampieren en de combinatie van vampieren op een eliteschool leek me heel erg tof. Toch was ik ook bang dat het meer van hetzelfde zou zijn, het een specifiek onderwerp waardoor het al snel op andere soort gelijke boeken kan lijken. Dit was gelukkig niet het geval, het verhaal is goed uitgewerkt en heeft voldoende diepgang en verrassende stukken.

In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen, het was me al snel duidelijk waar het aan lag. Ik leerde de nieuwe wereld net kennen en op hetzelfde moment werd ik overspoeld met allerlei personages. Bijna alle personages werden in één keer in het begin geïntroduceerd, ik snap waarom hiervoor is gekozen, maar dit bracht bij mij ook een hoop verwarring met zich mee. Vanaf ongeveer het derde hoofdstuk begon ik aan de wereld en personages te wennen en zat ik goed in het verhaal. Het helpt ook mee dat het een enorm verslavend verhaal is wat je gewoon uit wilt lezen.

Het verhaal is geschreven vanuit Dillon’s perspectief, ik vond dit erg verfrissend omdat ik bijna nooit boeken lees vanuit mannelijke personages. Het zorgde voor een andere kijk op het verhaal en het bracht ook een ander gevoel met zich mee. Tijdens het lezen kreeg ik een goed beeld van Dillon, zijn gevoelens, de verwarring die hij voelde en de problemen waar hij tegenaan liep. Het verhaal had veel diepgang en was op een bepaalde manier ook heel herkenbaar neergezet. De dynamiek tussen de personages zorgde voor de nodige spanning en diepgang in het verhaal. Er zat ook een romantische twist aan het verhaal, maar dit was niet heel uitgebreid aanwezig, het draaide vooral om de ontwikkeling van Dillon. Het einde was spannend geschreven maar niet geheel onverwachts, ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg!

Auteur: Nicole Arend
Aantal pagina’s: 416
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026166365
Genre: Young Adult | Fantasy
Link naar boek: Vamps #1

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s