Leef, lach, loch

Na het uitlezen van De erfenis ging ik opzoek naar een feelgood boek. Hierbij schakelde ik hulp in van een vriendin op Bookstagram die onder andere dit boek aanraadde. Toen ik las waar het over ging sprak het me meteen aan. Precies het boek waar ik zin in had, een waar ik in weg kan zwijmelen en tegelijkertijd ook om zou kunnen lachen.

Achterkant boek:
Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Mijn mening:
Wat heb ik in het begin van het boek al heerlijk gelachen. Esme wilde op stage gaan naar een zonnige bestemming in Egypte. Alleen haar stagebedrijf ging failliet waardoor ze noodgedwongen naar Schotland moest gaan. Toen het verhaal begon moest ik al enorm hard lachen. Ik leefde enorm met haar mee over hoe ze het zonnige Egypte moest inleveren voor het regenachtige Schotland.

Esme is als karakter leuk neer gezet. Ze is liefdevol en probeert het goed te doen voor iedereen in haar omgeving en wilt niemand teleurstellen. Daarnaast staat er ook een sterke vrouw die haar dromen najaagt en haar mannetje staat. De tegenslagen die ze tegenkomt en hoe ze ermee omgaat is meer dan leuk. Dit is een boek die je wilt lezen. Eentje met een dosis humor!

Specificaties:
Boek: Leef, lach, loch
Serie: North Ness Inn (1)
Auteur: Vanessa Gerrits
Aantal pagina’s: 392
EAN: 9789047205562
Genre: Romance

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s