De gevangene van Vallenia

Na het eerste deel moest ik gewoon direct doorlezen in het vervolg. Het enige waar ik wel bang voor was, was dat het tweede deel net zo zou eindigen waardoor ik tot augustus zou moeten wachten tot het laatste boek. Ondanks dat besloot ik het boek toch te gaan lezen.

Ook dit deel las ik weer samen met iemand op Instagram zodat we het boek samen konden bespreken. Alhoewel ik het laatste stuk iets sneller heb gelezen omdat ik gewoonweg niet kon stoppen. Lees onderaan verder over wat ik van het boek vond.

Achterkant boek:
Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival.

Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Mijn mening:
Net zoals bij het eerste boek was de opbouw van dit boek weer geweldig. En als het überhaupt nog kon na het eerste boek, kregen ze personages nog meer diepgang. Ook werden er nieuwe personages geïntroduceerd en voelde ik steeds meer verbinding met Tipp, Kiva en Jaren.

Tijdens het lezen van dit deel werd ik nieuwsgierig naar de familie van Kiva. Wat hadden ze in de tussentijd gedaan en hoe zou de hereniging zijn? En hoe zou het verder gaan tussen Jaren en Kiva? Zonder al te veel weg te geven over dit boek las het in ieder geval nog vlotter weg als het eerste boek. Als het kon had ik dit boek meer sterren gegeven dan 5. Mocht je nog geen van deze boeken hebben gelezen, dan zou ik toch aanraden om te wachten tot het laatste deel uit is. Is het laatste boek al uit? Begin er dan gelijk aan want dit verhaal wil je echt niet missen!

Het einde van dit boek was weer grandioos, wel zit ik nu met nog meer vragen als na het vorige boek. Ondanks dat ik een onderbuik gevoel had dat er weer iets zou gebeuren had ik dit absoluut niet zien aankomen. Ik kijk zeker uit naar het laatste deel en overweeg zelfs om hem in juni alvast in het Engels te lezen omdat ik gewoon niet kan wachten!

Specificaties:
Boek: De gevangene van Vallenia
Serie: Genezer #2
Auteur: Lynette Noni
Aantal pagina’s: 416
Uitgeverij: Boekerij
EAN: 99789022595138
Genre: Fantasy

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s