Kliniek zuid – Nick de Koning

Een tijdje geleden kreeg ik bericht dat ik het boek Kliniek Zuid mocht recenseren. Kliniek Zuid heeft een interessante cover waardoor ik direct werd getriggerd. Het leek me een heerlijk boek om tijdens de kerstvakantie op de bank te gaan lezen. Lees hieronder wat ik ervan vond!

Flaptekst:
In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Wat vind ik van het boek?
Caro runt een succesvolle cosmetische kliniek waarvan haar man Robbert de financiële kant regelt. Samen hebben ze twee tieners Teun en Sofie. Doordat Caro voornamelijk in de kliniek bezig is, houdt Robbert zich bezig met de kinderen en de opvoeding hiervan. Als hij aandacht krijgt van een andere vrouw kan hij de verleiding niet weerstaan.

Al vanaf de eerste pagina word je meegenomen in de levens van Caro en Robbert. De communicatie tussen Caro en Robbert is minimaal. Het is me al snel duidelijk dat Caro hard werkt, lange dagen maakt en dat Robbert niet tegen zijn vrouw zegt wat hij eigenlijk nodig heeft. Doordat Robbert de opvoedingen van de kinderen voornamelijk op zich neemt terwijl hij eigenlijk zijn vrouw nodig heeft kan hij de verleiding niet weerstaan van een vrouw die hem de aandacht geeft die hij nodig heeft. Hierdoor komt hij voor een reeks dilemma’s te staan tot hij op een punt komt waar hij alles wat hij heeft opgebouwd dreigt te verliezen.

De personages zijn goed uitgewerkt waardoor de struggles realistisch aanvoelen. Hierdoor wilde ik af en toe een personage wel door elkaar schudden. Tijdens het lezen voelde ik dat Caro en Robbert steeds verder van elkaar af kwamen te staan en dat hun dochter Sofie steeds verder in een diep dal zakte. Dit vond ik moeilijk om te lezen en ik leefde dan ook volledig met ze mee.

Het boek zit vol familiedrama’s en met af en toe een seksscene. Het verhaal leest gemakkelijk weg en zorgde regelmatig ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Het is toegankelijk en realistisch neergezet met actuele en hedendaagse thema’s. Het boek eindigt met een enorme cliffhanger waardoor je direct door wilt lezen in het tweede deel!

Auteur: Nick de Koning
Aantal pagina’s: 304
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520236
Genre: Roman
Link naar boek: Kliniek zuid #1

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s