De tijd van mijn leven

Deze vrijdag de 13e was géén succes. Jess raakt op één dag haar baan, haar relatie én haar huis kwijt. En het ergste van alles is dat ze haar beste vriendin echt in de steek heeft gelaten. De enige positieve kant: deze dag is nu tenminste voorbij, en morgen kan het niet erger zijn dan dit.

Behalve dat als Jess de volgende ochtend wakker wordt, het weer vrijdag de 13e is. En opnieuw. En opnieuw. En opnieuw…

Jess weet hoe dit gaat, ze heeft de films gezien, dit is haar wake-upcall. Maar wat Jess betreft is dat volkomen onnodig, want volgens haar heeft ze juist de tijd van haar leven gehad! Toch…?

Wat vind ik van het boek?
Als Jess op vrijdag de 13de niet alleen haar baan kwijt raakt, maar ook haar relatie wordt verbroken en te horen krijgt dat ze haar huis binnen een maand moet verlaten is ze helemaal klaar met de dag. Ze is dan ook blij als ze in bed ligt en eindelijk kan gaan slapen, totdat ze wakker wordt en dezelfde dag opnieuw lijkt te beginnen.

De omschrijving van het boek sluit volledig aan bij mijn verwachting van het boek. Het is een heerlijk verhaal om te lezen vol met humor. Ik hou van het concept waarbij een dag zich herhaalt, alleen kan dat ook verkeerd uitpakken als de eerste dag niet pakkend is geschreven. Gelukkig is dat bij dit boek niet het geval, het is geweldig van begin tot einde en heeft al mijn verwachtingen overtroffen.

In het begin van het boek lijkt alles soepel te verlopen tot er zich een reeks gebeurtenissen volgt en Jess er de volgende dag achterkomt dat de helse dag niet voorbij is maar steeds weer opnieuw begint. Bij elke “nieuwe” dag leert Jess steeds meer over zichzelf en zie je haar als personage groeien. Het is interessant om te lezen hoe de hoofdpersonage hiermee omgaat en welke stappen ze vervolgens onderneemt. Ik heb meer dan eens hardop gelachen om de nieuwe tactiek van Jess.

In dit boek komen er bepaalde elementen vaker terug, wat ook niet anders kan, maar ondanks dat is het orgineel neergezet. Ik heb van elk hoofdstuk genoten en vind het bijna jammer dat het verhaal uit is. Het verhaal heeft diepgang, serieuze onderwerpen maar ook heel veel grappige momenten. Als je houdt van een boek vol humor, romantiek en vriendschap dan raad ik zeker aan om dit boek eens op te pakken!

Auteur: Rosie Mullender
Aantal pagina’s: 336
Uitgeverij: De fontein
ISBN: 9789026157394
Genre: Roman
Link naar boek: De tijd van mijn leven

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s