De tweede kans – VI Keeland & Penelope Ward

Flaptekst:
Hij gelooft niet meer in de liefde. Totdat hij haar ontmoet…

Elodie is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze met haar aftandse oude auto een botsing krijgt met een glimmende Mercedes. De man die uit de auto stapt is heel erg knap, en Elodie staat even met haar mond vol tanden. Tot de arrogante man háár de schuld geeft van de aanrijding, terwijl het duidelijk zíjn schuld was! Elodie zet hem goed op zijn nummer, en gaat er dan snel vandoor om nog op tijd bij haar sollicitatie te komen.

Eenmaal op het kantoor aangekomen, moet ze nog even wachten tot degene met wie ze het gesprek heeft, ene Hollis LaCroix, arriveert. Als die de kamer binnenkomt, schrikt Elodie zich rot – Hollis is de knappe man van de aanrijding! Dat wordt een ongemakkelijk sollicitatiegesprek…

Wat vind ik van het boek?
Elodie heeft het nodige meegemaakt en besluit dat het tijd is om het roer om te gooien. Haar beste vriendin, die tevens ernstig ziek is, wijst haar op een interessante vacature als nanny. Wanneer Elodie wordt uitgenodigd voor een gesprek, besluit ze met de auto te gaan. Helaas krijgt ze onderweg een botsing met de auto van de knappe, maar ook arrogante Hollis. Tot haar verrassing blijkt de man waarmee ze een gesprek voert dezelfde man te zijn als degene van de botsing.

Dit is een van de moeilijkste recensies die ik in tijden heb geschreven. Dit boek belooft op voorhand een luchtig romantisch verhaal vol humor. Uiteindelijk krijg ik iets compleet anders; daarom heb ik ook geen hoge waardering gegeven.

Het boek gaat naar mijn gevoel grotendeels over verlies, ziekenhuizen, ziekte en bindingsangst. Dit zijn niet de minste onderwerpen en als ik geweten had dat deze onderwerpen behandeld zouden worden, dan had ik het boek niet opgepakt. Het boek gaat naast Elodie en Hollis ook voornamelijk over de zieke vriendin van Elodie. Voor mij is ziekte en ziekenhuizen een trigger waar ik niet direct veel over wil lezen, zeker niet in de hoedanigheid waarin het in dit boek behandeld wordt.

Het verhaal is verder vlot geschreven en leest ook snel weg. De personages krijgen voldoende diepgang en ik kan me makkelijk in hen verplaatsen. Als je geen problemen hebt met de bovengenoemde onderwerpen, dan zal dit boek misschien wel iets voor jou kunnen zijn.

Auteur: VI Keeland & Penelope Ward
Aantal pagina’s: 368
Uitgeverij: Love Books
ISBN: 9789021460765
Genre: FeelgoodDe tweede kans

Waardering: 2 uit 5.

Plaats een reactie