Het Amerikaanse datingexperiment – Elena Armas

Rosie heeft een verschrikkelijke writer’s block. Dan komt ook nog het plafond van haar appartement in New York naar beneden zetten. Gelukkig kan ze tijdelijk in het huis van haar vriendin Lina verblijven, maar dat moet ze wel delen met Lucas, Lina’s knappe neef. Gelukkig kan Rosie haar crush prima onder controle houden. Ook als Lucas met zijn afleidende grijns en onweerstaanbare accent met alleen een handdoek om door het appartement slentert… Toch?

Wat vind ik van het boek?
Rosie is een schrijfster met een writer’s block en een flinke dosis pech. Het plafond van haar appartement stort in, waardoor ze tijdelijk bij haar vriendin Lina moet intrekken, die op dat moment weg is. Rosie’s leven wordt op zijn kop gezet wanneer ze hier onverwachts moet samenwonen met Lina’s knappe neef, Lucas.

Sinds “De Spaanse liefdesleugen” ben ik nieuwsgierig naar Rosie. Het is niet moeilijk om met Rosie mee te leven terwijl ze worstelt met haar gevoelens voor Lucas, vooral wanneer hij met zijn charmante glimlach en prachtige accent Rosie’s leven, letterlijk, binnenvalt. In het begin van het boek wordt al duidelijk dat er een bepaalde chemie tussen Rosie en Lucas ontstaat. Ik moet dan ook meer dan eens hardop lachen bij dit verhaal.

Elena heeft een meeslepende schrijfstijl die je meteen in het verhaal trekt. Bij “De Spaanse liefdesleugen” had ik lichte opstartproblemen tijdens het lezen van het boek, maar dat is bij dit verhaal niet het geval. Al vanaf hoofdstuk 1 zit ik in het boek en ik ben dan ook teleurgesteld dat het verhaal nu alweer voorbij is.

Dit boek is absoluut de moeite waard om te lezen en biedt een heerlijke mix van liefde, humor en onverwachte gebeurtenissen. Hoewel ik enorm van het verhaal geniet, vind ik soms dat Rosie en Lucas iets te veel om elkaar heen draaien, waardoor de geloofwaardigheid er soms vanaf gaat. Dit neemt echter niet weg dat de chemie tussen Rosie en Lucas van de pagina’s afspat, en ik enorm geniet van de romantische ontwikkelingen.

Lees hier mijn recensie van De Spaanse liefdesleugen.

Auteur: Elena Armas
Aantal pagina’s: 416
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020549324
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Dit boek heb ik als recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Zomer & Keuning. Heel erg bedankt voor het boek!

Plaats een reactie