Pindakaas proeverij

Gijs en ik liepen een tijdje terug door het centrum van Den Bosch en ontdekte hier een nieuwe winkel. Namelijk de Pindakaaswinkel. We houden allebei erg van pindakaas en besloten binnen een kijkje te nemen. Binnen was het ruim ingedeeld en oogde het heel erg licht. Hier hebben we een tijdje gesproken met de verkoopster en ze wist ons te vertellen dat de pindakaas handgemaakt is waardoor ieder potje uniek is. We hebben 5 pindakaas proefpotjes gekocht om te proeven. Toen ik online nog eens op de website van De Pindakaaswinkel keek viel het me op dat ze op meerdere plekken in Nederland zitten en ook nog eens een online webshop hebben.

Dadel kaneel
Bij het openen van het eerste potje pindakaas was het gelijk een feestje. Je zag al direct wat dadelstukjes zitten. De kaneelsmaak vind ik ver te zoeken in de pindakaas. De dadelsmaak is wel goed aanwezig. Het is een zoete maar toch ook hartige combinatie wat het bijzonder maar toch ook lekker maakt. Deze pindakaas gaan we zeker nog eens kopen. Wel vraag ik me af of de verhouding in grotere potten anders zijn dan in zo’n klein potje.

Karamel zeezout
In dit potje zie je niet direct iets bijzonders. Als je goed naar de foto kijkt zie je en paar kleine stukjes wat volgens mij de karamel is. Bij het proeven komt de zeezout al snel naar boven omdat er lichte zeezout chunks inzitten. De karamel is subtiel aanwezig. Ik had soms ook een hap waarbij je helemaal geen karamel proeft. Wat mij betreft had dit iets meer mogen zijn, toch is het een lekkere combinatie.

Knoflook gebakken ui
Aan dit potje is niets geks te zien, het oogt gewoon als pindakaas. De voorgaande potjes hadden ook een iets mindere olielaag erop staan dan deze pindakaas. Bij het openen komt er een knoflook en ui geur vrij. Bij het proeven moest ik gek genoeg aan cheese onion chips denken. Hoewel ik deze chips lekker vindt ben ik toch niet zo’n fan van de pindakaas combinatie. Er zitten chrunchy stukjes in waarvan ik vermoed dat het de gebakken ui is.

Koffie zeezout
Bij het openen van dit potje zie je direct zwarte spikkeltjes zitten. Ik vermoed dat dit de koffie is. Ook deze pindakaas is meer olieachtig dan de andere pindakazen. De koffiesmaak komt bij het eten lichtjes naar voren. De zeezout is daarentegen ver te zoeken. Bij deze pindakaas moet ik denken aan gemalen koffie wat vervolgens door de pindakaas is geroerd. Persoonlijk is dit niet mijn favoriet maar ik kan me wel voorstellen dat andere hier misschien helemaal weg van zijn.

Belgische karamel chocolade
Toen ik dit potje opende werd ik spontaan vrolijk. Er liggen zachte druppels bovenop de pindakaas. Ik vermoed dat dit de karamel chocolade is. Zoals ik hierboven al verraad zijn ze zacht van structuur en ook makkelijk te smeren. Wel zit de meeste smaak in de druppels en niet in de pindakaas zelf. Zelf vind ik dit totaal niet storend omdat de verhouding erg goed in balans is. Wel vraag ik me ook bij dit potje af of deze balans hetzelfde is als je een grotere pot koopt. Dit is tot nu toe mijn favoriete smaak en ga ik binnenkort nog eens halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s