Unsinkable

Vanaf het moment dat ik wist dat dit boek uitkwam heb ik het direct besteld. Dit heb ik om meerdere redenen gedaan. Ik ben altijd al gefacineerd geweerst over de Titanic, ik heb de films meedere malen gezien en ben ook heel erg benieuwd hoe dit boek zou zijn. En laten we eerlijk zijn, de cover is ook echt een plaatje!

Achterkant boek:
Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Mijn mening:
Voordat ik het boek ging lezen was ik bang dat het zou gaan tegenvallen. Ik hoopte veel van het boek omdat ik zelf veel gezien en gelezen heb over de Titanic. Maar een boek hierover schrijven leek me een behoorlijke uitdaging, hierdoor was ik bang dat het toch niet mijn ding zou zijn. Toen een bookstagram vriendinnetje aanbood om het samen te gaan lezen leek me dit super leuk. Hierdoor konden we gelijk over bepaalde scenes praten.

Katharina kwam uit een rijke familie, door een verkeerde keuze van haar vader zijn ze al hun geld kwijt geraakt. Hierdoor moest Katharina als kamermeisje gaan werken. Hier klaagde ze rijkelijk over omdat niemand probeerde iets te doen aan de benarde situatie waar ze inzaten. Soms irriteerde me dit een beetje. Wel kan ik me voorstellen dat ze niet blij was met haar huidige situatie. Toch vind ik haar wel erg naïef op bepaalde momenten. Want hoe weet ze nou zo zeker of haar verloofde wel of niet komt opdagen? En waarom zou je alsnog gaan boarden als haar broer haar waarschuwt dat niet te doen?

Ondanks dat ik Katharina soms naïef vond, moest het verhaal wel ergens naartoe werken. Het was dan ook een bijzondere ervaring om op deze manier meegenomen te worden in het verhaal. De spanning was goed aanwezig en er gebeurde dan genoeg. Als lezer zat ik wel te wachten op het moment dat de Titanic de ijsberg zou gaan raken. Ik wist dan ook dat ik vanaf dat moment niet meer kon stoppen met lezen. Hier en daar heb ik wel wat traantjes gelaten en vond het ook zeker goed geschreven.

Specificaties:
Boek: Unsinkable
Auteur: Lotte van den Noort
Aantal pagina’s: 380
Uitgeverij: Hamley Books
EAN: 9789463967679
Genre: Young Adult

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s