Geen zomer zonder regen

Geen zomer zonder regen sprak me aan door de titel. Ik was heel erg nieuwsgierig naar de inhoud van het verhaal en hoe het tot zijn recht zou komen. Daarom schreef ik me in voor een blogtour bij Books & Butterflies.

Flaptekst:
Wanneer Claire het land ontvlucht na een slechte break-up, weet ze dat het tijd is voor enkele veranderingen in haar leven. Ze wil rust en minder impulsief beslissingen maken. Wanneer ze haar jarenlange vriend Silvano tegen het lijf loopt, daagt hij haar uit niet enkel om naar zichzelf te kijken maar ook naar wat ze echt wil in de toekomst. Vindt Claire de rust die ze zoekt of blijven haar beslissingen zich tegen haar keren?

Wat vind ik van het boek?
Nadat Claire’s relatie op een niet zo’n leuke manier is uitgegaan, vertrekt ze op snelle sprong naar Italië voor haar werk. Claire gaat vaker voor haar werk naar Italië en dit was het ideale moment om weer te gaan. Eenmaal aangekomen komt ze een oude vriend tegen. Nadat Claire haar hart bij hem heeft gelucht gaat ze nadenken over wat ze in de toekomst wilt gaan doen.

Dit is een kortverhaal en ik vind het onwijs knap hoe alle elementen in dit boek bij elkaar zijn gebracht. Het heeft een zoektocht naar jezelf en een duidelijke boodschap. Daarnaast is het luchtig geschreven waardoor het gemakkelijk weg leest.

Tijdens het lezen werd er teruggeblikt op de gebeurtenissen uit Claire’s leven waardoor ik een beter beeld kreeg van wat er was gebeurd. Ondanks dat het een klein boek is heb ik een enorme groei gezien bij Claire als personage. Halverwege het boek was ik bang dat het een cliché verhaal zou worden maar gelukkig was dit niet het geval. Het is goed geschreven en de titel weerspiegelt de inhoud van het boek.

Specificaties:
Boek: Geen zomer zonder regen
Auteur: Alex Peeters
Uitgeverij: Books & Butterflies
EAN: 9789464661002
Genre: Roman

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s