Vrij uitzicht

Het boek Vrij uitzicht van Anne E. Collins sprak me direct aan. Het leek me een heerlijke roman waarin wat humor verwerkt zou zijn. Toen ik het boek ook nog eens mocht recenseren via uitgeverij De Fontein was ik helemaal blij.

Flaptekst:
Dani Porter wil wraak. Niet alleen is haar (nu dus éx-) verloofde een maand voor hun bruiloft vreemdgegaan, maar het was nota bene met de makelaar die hun het huis-met-uitzicht had verkocht waar ze samen oud in zouden worden. Dani’s oplossing: het stukje grond naast dat huis kopen en er een klein, onooglijk, maar vooral hóóg wraakhuis op laten bouwen. Wég uitzicht…

Samen met architect Wyatt, haar irritante en arrogante collega, gaat Dani met het ontwerp aan de slag. Maar gaandeweg begint het project minder om wraak op haar ex te draaien, en meer om de intrigerende Wyatt, die onder al dat chagrijn onvermoede kanten blijkt te hebben…

Wat vind ik van het boek?
Tijdens het lezen word je gelijk meegenomen in de wereld van Dani. Het boek start gelijk goed en maakte me nieuwsgierig om verder te lezen. Dani overkomt iets wat niemand wilt meemaken, maar ze laat het er niet bij zitten. Het verhaal is leuk bedacht en heeft voldoende diepgang en er is ook een flinke dosis humor in verwerkt.

De andere personages zijn ook leuk uitgewerkt en voegen stuk voor stuk iets aan het verhaal toe. Al vanaf het begin van het boek was ik nieuwsgierig naar Wyatt en hoe hij zou zijn buiten werk om. Hier werd ik niet door teleurgesteld, stiekem vind ik dit een van de leukste personages. De spanning tussen Wyatt en Dani werd langzaam opgebouwd en is precies goed neergezet.

Binnen twee dagen had ik het boek uitgelezen. Het leest makkelijk weg en ik heb regelmatig hardop kunnen lachen. Halverwege het boek viel het me op dat ik al verschillende hoofdstukken met een glimlach op mijn gezicht had zitten lezen. Aan het einde verwachte ik dat er nog iets zou gebeuren maar wat er gebeurde zag ik niet aankomen. Hierdoor kon ik het boek nog iets meer waarderen. Al met al is dit een heerlijke roman om te lezen en een echte aanrader!

Auteur: Anne E. Collins
Aantal pagina’s: 272
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026160950
Genre: Roman
Link naar het boek: Vrij uitzicht

Waardering: 4 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s